En blog om alverden Uncategorized Tips og tricks når du lægger mascara

Tips og tricks når du lægger mascaraTip nr 1 – Brug en øjenvippebukker

En øjenvippebukker er et fantastisk redskab til at få dine vipper til at syne både længere og mere fyldige. Vær opmærksom på at der findes forskellige typer af øjenvippebukkere. Her skal man blandt andet kigge efter selve kanten, som vippen bukkes på. Disse kanter fås både i silikone og i gummi. På øjenvippebukkere med gummikant skal du være opmærksom på at vippebukkeren med tiden vil begynde at klippe igennem gummiet. Hvis du ikke opdager det i tide, så kan du risikere at ødelægge dine vipper ved at bruge den. Derfor holder en Silikone vippebukker længere. Men en vippebukker med gummikant er til gengæld mere effektiv til at bukke vipperne.

Når vipperne skal bukkes, så er kunsten at ligge det første buk så tæt på vippekanten som overhoved muligt. Sørg i øvrigt også for at få alle vipperne med inden du klemmer din vippebukker sammen. Når vippebukkeren lukkes sammen, så kan det være en fordel skiftevis at klemme lidt og slippe lidt, så vipperne får en masse små klem.

Før forsigtigt vippebukkeren lidt længere ud på vipperne og gentag. Dette forsættes indtil vipperne er smukt bukkede.

Tip nr 2 – Red dine vipper ud

Særligt efter vippebukning har øjenvipperne tildens til at klumpe sammen. Lægges der mascara på vipperne mens de er klistret sammen, så vil de med stor sandsynlighed forblive sådan når mascaraen er påført. Derfor kan man med fordel bruge en bryn- og vippebørste til at adskille vipperne inden påføring af mascara. Disse børster kan købes der, hvor du køber dine makeup pensler, men man kan med fordel også rengøre en brugt mascara og bruge børsten herfra.

Øjenvipper der får påført mascara

Tip nr 3 – Fjerne overskydende mascara fra børstehovedet

Når børstehovedet trækkes ud af beholderen, er det ofte fyldt med mascara. Hvis børsten uden videre tages i brug, så vil vipperne med stor sandsynlighed klumpe sammen på grund af den store mængde af mascara, som påføres på én gang. Derfor er det et godt tip at reducere mængden af produkt på børsten, inden at børsten tages i brug. Dette kan gøres på flere måder. Hvis der er rigtig meget produkt på børstehovedet, så kan man fjerne en stor mængde ved at skrabe børstehovedet på kanten af beholderen.

Når børsten føres tilbage i hylsteret, så skubbes den overskydende mascara ned i beholderen igen. På den måde mindskes også spild af mascara. Er der stadig for meget produkt på børsten, så kan den forsigtigt tørres af i et stykke papir indtil mængden af produkt er passende.

Tip nr 4 – Læg mascara helt ind til vippekanten

Når mascaraen påføres, så start helt inden ved vippekanten. Herinde kan du med fordel holde børsten, mens du laver små zigzag bevægelser i et stykke tid, før end at du trækker børsten i lige strøg ud over dine vipper. Mascaraen holdes længe inde ved vippekanten for, at der kan tilføres ekstra produkt herinde, så
vipperne syner af mere volumen og øjnene indrammes af den mørke mascara.

Tip nr 5 – Red vipperne ud igen

Når der er påført en passende mængde mascara på vipperne, kan man med fordel anvende en tør og ren bryn- og vippebørste til at adskille de vipper, som er klistret sammen, efter at mascaraen er lagt på. Det er lettest at gøre dette inden, at produktet er tørret ind. Derfor kan det også være en fordel at komme
mascara på et øje og redde vipperne igennem inden, at mascara på det næste øje påbegyndes.

Husk at vaske din bryn- og vippebørste inden at den skal bruges igen. Særligt hvis du også bruger børsten i dine øjenbryn.

Læs mere her