En blog om alverden Ejendom Dødsbo er en besværlig og sørgelig ting

Dødsbo er en besværlig og sørgelig ting


Dødsbo er en besværlig og sørgelig ting

Hej alle sammen! I dag skal vi tale om et dødsbo, og hvordan det behandles korrekt. Det er en besværlig process, med mange forskellige regler, og derudover er det jo også en sørgelig tid, for dem som har mistet et familiemedlem eller en ven. Læs med og lær meget mere.

Behandling af dødsbo

Hvordan skal et dødsbo behandles, for at gøre det korrekt – læs mere her. Først er fremmest, lad os tale om, hvad et dødsbo er. Når en person dør, efterlader han eller hun nogle pårørende. Heriblandt er der pårørende, som den afdøde har skrevet i sit testamente. Disse arvinge skal have fordelt dødsboet i mellem sig. Dødsboet er altså alle værdigenstande, som afdøde har efterladt sig. Bil, hus, kunst, smykker, penge, bøger, møbler osv. Det kan være mange forskellige ting. Det kaldes for et boskifte, når disse værdigenstande (dødsboet) opgøres og fordeles blandt arvingerne. Et boskifte skal godkendes og udleveres af skifteretten, der sikrer, at de rette arvinger får den rette arv, og at kreditorer får deres. Det er ikke muligt at råde over dødsboets midler, før man har modtaget en skifteretsattest. Det er her advokaten også kommer ind i billedet. 

Hvad kan Danske Arveretsadvokater gøre for dig?

Danske Arveretsadvokater, som kaldes Association of Danish Inheritance Lawyers på engelsk, er en forening af advokater med ca. 300 medlemmer. Inde på Danske Arveretsadvokaters hjemmeside kan du læse mere om de typer af sager, som de specialiserer sig i. Det er blandt andet alle typer af sager, der handler om familieformue, særeje, arv og testamenter og behandling af dødsbo osv. Foreningen er repræsenteret af brancheorganisationen Danske Advokater. De kan hjælpe dig med alt det, du skal vide, for at gennemgå tiden efter dit familiemedlem eller din ven er død. Det kan være en rigtig svær proces, så det er altid godt at have en advokat med sig, som kan give støtte og pege dig i den rigtige retning. Danske Arveretsadvokater får løbende efteruddannelse som sikrer, at foreningens medlemmerne altid er opdateret på de nyeste regler og bedste praksis for oprettelse af ægtepagter, testamenter, behandling af dødsbo osv. Advokaterne har mange års erfaring inde for deres område, og derfor kan du også stole på, at du får en god behandling hos dem. Du kan læse meget mere på deres hjemmeside, som jeg har linket til længere oppe på bloggen.

Du kan også kigge mere rundt herinde på bloggen. Læs blandt andet dette indlæg.