En blog om alverden Biler Flexleasing regler: Kender du dem alle?

Flexleasing regler: Kender du dem alle?Flexleasing er en smart løsning for dig, der drømmer om dyre biler til billige penge. Men inden du begynder at flexlease, er det en god idé at vide, hvad du springer ud i. Derfor har jeg samlet de vigtigste flexleasing regler lige her. Læs med – så er du snart klar til hurtige bilture med masser af frihed.

3 vigtige flexleasing regler

1.      Du skal leje bilen af et leasingfirma

Hvis du er privatperson, er du nødt til at leje bilen af leasingfirmaet. Det er nemlig ikke tilladt at eje en flexleaset bil privat. I praksis betyder det dog ikke det store for dig. Du skal bare betale en finansieringsrente til leasingselskabet. Det er helt ligesom ved almindelige billån.

2.      Du betaler registreringsafgiften i rater

Når man siger ”flexleasing regler”, kan det hurtigt komme til at lyde lidt negativt, men denne regel er faktisk kun til din fordel. Det smarte ved flexleasing er nemlig, at du ikke betaler den fulde registreringsafgift på én gang, men afbetaler i rater. I praksis ender du dermed kun med at betale for den periode, hvor du bruger bilen. Efter leasingperioden, som typisk er på 12 måneder, er den nemlig fri for registreringsafgift. Derfor kan du spare mange penge med flexleasing.

3.      Betal restværdien og få ejerskab over bilen

Efter den aftalte leasingperiode, skal du betale restværdien. Restværdien er et beløb, der fastsættes af leasingselskabet inden periodens begyndelse. Det er den værdi, som man beregner, at bilen har efter leasingperioden. Herefter er bilen 100% din. Da du nu har det fulde ejerskab over bilen, kan du enten beholde den eller sælge den videre. Det er der nemlig et stort marked for, når bilen nu er uden registreringsafgift.

Hvad koster flexleasing?

Samlet set består dine udgifter til flexleasing af:

  • Startgebyr
  • Månedligt afdrag på registreringsafgift
  • Finansieringsrente til leasingselskabet
  • Restværdi

Der er ikke nogen nem måde at beregne det eksakte beløb på. Generelt handler det om, hvad bilen er værd, og her er der mange faktorer der spiller ind.

En god samarbejdspartner

Hvis du gerne vil kende prisen på forhånd, kan du kontakte et firma som Special Cars. De er specialister i flexleasing og har mange priseksempler, de kan vise dig. Generelt er de en rigtig god samarbejdspartner. De kan nemlig både hjælpe dig med at finde den rigtige bil og bringe den hjem til dig.