En blog om alverden Mad Tapas ud af huset i Roskilde

Tapas ud af huset i RoskildeTræt af det samme gamle? Hvorfor ikke krydre dit liv med tapas i Roskilde. Tapas er små retter, der er beregnet til at blive delt mellem venner, og de er en fantastisk måde at udforske nye smagsoplevelser på. Hvis du nyder middelhavskøkkenet, vil du elske disse små bidder! Spanien er kendt for sin tapas-scene, men der findes også mange skønne muligheder i Danmark. Lad os lære mere om denne kulinariske fornøjelse!

Tapas er en populær ret i Spanien og Portugal

Tapas er en populær ret i Spanien og Portugal. Tapas er små retter, der er beregnet til at blive delt med venner. De serveres ofte sammen med en drink, f.eks. vin eller øl. Der er mange tapas, som findes i det spanske køkken og i det portugisiske køkken. Tapas er kendt som en “forret” til hovedmåltidet, som normalt spises inden kl. 21.00

For at bestille tapas skal du blot vide, hvor mange retter du ønsker fra menuen, og hvor mange personer de skal bestilles til – det vil hjælpe din tjener med at guide dig gennem tilbuddet. Hvis du er usikker, så spørg din tjener!

En god måde at prøve nye smagsoplevelser på er gennem tapas! Tapas har eksisteret siden århundrede, og det er en god måde at prøve forskellige ting på, når du er i Spanien eller Portugal. Tapas kan findes over hele verden – det er ikke kun begrænset til spansk mad!

Du kan finde tapas på restauranter som f.eks: Du kan finde tapas på restauranter som Toro Loco , der tilbyder friske og moderne mexicanske retter i Roskilde . Til overkommelige priser anbefaler vi, at man deler to retter plus en drink mellem venner. Hvis du ikke ønsker, at din aften skal slutte tidligt, er der også mange barer, der tilbyder disse små retter efter midnat! Oliva har fået folk til at opdage de mellemamerikanske smagsoplevelser siden 2004 . Deres restaurant ligger i Roskilde ca. 30 minutter fra København med tog

Ordet tapa betyder “at dække” eller “låg” på spansk

Tapas er en ret, der findes over hele verden og er kendt under forskellige navne. En tapa er en lille bid mad, som regel noget varmt eller koldt. Ordet “tapas” kommer af ordet taparse (at dække sig selv) på spansk, hvilket førte til idéen om, at gæsterne dækkede deres mad med brød for at holde sig varme, mens de socialiserede. Tapas kan spises som en forret eller som et helt måltid.