En blog om alverden Ejendom Trykprøvning: En investering i tæthed og tryghed

Trykprøvning: En investering i tæthed og tryghedHar du bygget nyt hus, eller har du problemer med tætheden i dit gamle hus? Så bør du få lavet en trykprøvning i din bolig. Er du i tvivl om, hvorvidt det er værd at investere i? Så læs med i blogindlægget, hvor jeg gennemgår alle fordelene, og hvor du finder specialisterne.

Hvorfor er trykprøvning relevant?

Trykprøvning kendes også under navnet blowerdoor test, som er navnet på den test, man udfører, når man undersøger boligens tæthed. Selvom en bolig umiddelbart virker tæt, kan der sagtens være utætheder i den, særligt ved vinduer og døre. Derfor er det relevant at få lavet en tæthedsprøvning i både nye og gamle boliger. I nybyggerier er det faktisk et krav, at man kan dokumentere tætheden, og det er der mange gode grunde til. For det første er det køberens garanti for at den nybyggede bolig er i orden. For det andet er en utæt bolig både dårlig for din økonomi og for miljøet, fordi du bruger ekstra energi på at varme huset op.

Hvem laver blowerdoor tests?

At lave trykprøvning i en bolig kræver en vis ekspertise. Derfor er du nødt til at kontakte nogle specialister som fx Trykprøvning & Energimærkning Danmark. De laver trykprøvninger i stort set alle former for ejendomme, nye som eksisterende:

  • Erhvervsbygninger
  • Flerfamiliehuse
  • Rækkehuse
  • Enfamiliehuse

Med deres mange års erfaring og specialviden indenfor byggeri, kan du være sikker på, at deres arbejde er af høj kvalitet. De ved lige, hvad der skal gøres både før, under og efter undersøgelsen. Hvis det viser sig, at din bolig er utæt, skal utæthederne identificeres, og det kan Trykprøvning & Energimærkning Danmark også hjælpe dig med. De er kort sagt en pålidelig partner, der er med dig hele vejen.

Trykprøvning: Er det pengene værd?

Måske er du stadig lidt skeptisk i forhold til trykprøvning. Kan det overhovedet betale sig at få lavet? Svaret er ja. Tætheden er nemlig vigtig for indeklimaet. En utæt bolig kan føre både fugt og skimmelsvamp med sig – og så skal du jo alligevel punge ud til reparationer. Derfor kan du lige så godt investere i forebyggelse. Desuden sparer du som nævnt også penge på varmeregningen, så udgifterne til blowerdoor testen tjener sig ind igen.

Overbevist? Så gå til Trykprøvning & Energimærkning Danmarks hjemmeside og bestil en blowerdoor test i dag!