En blog om alverden Ejendom Trykprøvning med TE Danmark

Trykprøvning med TE DanmarkHar du brug for en trykprøvning i dit hjem? Det kan være en god idé at få foretaget, hvis du oplever en varmeregning, som stiger hver måned. TE Danmark laver trykprøvning i mange forskellige projekter, og i dag vil jeg tale lidt om det her på bloggen. 

Trykprøvning med TE Danmark på mange forskellige projekter

TE Danmark har været med i mange forskellige projekter over tiden. De foretager en trykprøvning på nybyggerier, så de kan få deres energimærkning, men ligesåvel på enfamiliehuse, hvor varmeregningen er røget i vejret. Det hele er dog på nybyggeri. De har været med i den netop afsluttede nye internationale europaskole i Carlsbergbyen. Det er en gammel del af København, som gennemgår en ny fase med masser af boliger og andre spændende bygninger, som den internationale europaskole. De har også været med til Trykprøvning & Energimærkning af Ny Ellebjerg i Valby, som også ligger i København. Dette er et super populært område, fordi det er børnefamilievenligt, men ligger tæt på centrum af København. Sidste projekt, som de fromhæver på deres hjemmesider er det nyudviklede område NYE, som ligger lidt udenfor Århus ved Elev. De har netop afsluttet første etape af rækkehusene, som bygges herude. I alt skal der bygges 10.000 boliger, så der er nok at se til.

Hvordan foregår det så?

Måske tænker du, hvordan foregår en trykprøvning så? Jamen det skal jeg fortælle dig. Og hvorfor ved jeg det? Fordi jeg arbejder som arkitekt, og tit er ude på byggepladser og gennemgå disse ting med virksomheder som TE Danmark. Der skal som udgangspunkt trykprøves, hvis kommunalbestyrelsen stiller krav om det, hvis der i energirammeberegningen er forudsat en øget tæthed, hermed skal dette dokumenteres ved trykprøvning, og i sidste tilfælde, i Bygningsregiment BR15, hvor kun må testede etagearealer må indregnes i energimærket. Derfor skal du trykprøves først. Det er vigtigt, fordi vi idag bygger på godt og tæt, at hvis der er et brist et eller andet sted, så kan det hurtigt udvikle sig til skimmelsvamp. Dette er sundhedsskadeligt, så det skal undgåes. Dette gør man så ved at tjekke tætheden i boligerne. Der er forskellige redskaber at måle med som f.eks. en Blowerdoor, en tæthedsprøvning og en termografering. Inde på TE Danmarks hjemmeside, kan du tjekke priser, samt komme i kontakt med dem, hvis du har brug for en trykprøvning.

Du kan også læse meget mere her, om hvorfor det er vigtigt at investere i en trykprøvning.